Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli’ye: Gel kral yapalım

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı kuralların dışına çıktı, yeni Anayasa yapalım diyorlar. Ona da itiraz ederse ne yapacağız? Sayın Bahçeli’ye istirhamım: Gel bu kişiyi kral yapalım” dedi.



Partisinin grup toplantısında konuÅŸan CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, MHP’nin BaÅŸkanlık sisteminin halka sorulması yönündeki söylemini eleÅŸtirdi:

“CumhurbaÅŸkanı seçilen kiÅŸinin partiyle iliÅŸiÄŸi kesilir, kesildi mi? Kuralları tanımayan kiÅŸiye ÅŸimdi deniyor ki, ‘Gel nasıl bir Anayasa istiyorsan yapalım.’ Peki, Türkiye’nin başı belaya girerse ne yapacağız? ‘CumhurbaÅŸkanı kuralların dışına çıktı, yeni Anayasa yapalım’ diyorlar. Ona da itiraz ederse ne yapacağız? Sayın Bahçeli’ye istirhamım: Gel bu kiÅŸiyi kral yapalım. Sen de kurtul, biz de kurtulalım.

Ömer Halisdemir, darbeden sonra ErdoÄŸan baÅŸkan olsun diye ÅŸehit olmadı. Åžehitlerin kemiklerini sızlatmayın. ‘BaÅŸkanlığın kapısı 15 Temmuz'da açıldı’ demek, tankın önüne yatan ÅŸehit ve gazilere ihanettir.”

Gülen örgütü mensuplarının kendi partilerinde barınamayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Akıl ve bilim önceliktir diyen CHP’de böyle bir iklim olamaz. Sayın Binali Yıldırım’a çaÄŸrım var. Ucu nereye giderse gitsin, 60’lar, 70’ler, 80’ler, 90’lar... Her türlü soruÅŸturmaya var mısın? Gel destek vereceÄŸiz, sonuna kadar gidelim. Ama aÄŸabeyi izin vermez. Dinlemelerle ilgili teknik daireye FETÖ'cü birini atamak için özel kanun çıkardılar. Binali Yıldırım bunu açıklamalı.”

CHP lideri, çok sayıda kiÅŸinin maÄŸdur edildiÄŸini ifade ederek OHAL’in bitirilmesi gerektiÄŸini belirtti:

“Fransa'daki OHAL ile bizdeki aynı diyorlar. Fransa'da kimse maÄŸdur edilmedi ama bizde milyonlar maÄŸdur ediliyor. Darbe fırsat bilinip 1 milyon maÄŸdur yaratıldı. Necmiye Alpay 80 darbesinde de hapisteydi ÅŸimdi de hapiste. Bu dönemin 80 darbesinden farkı yok.

‘Neden maÄŸdurları savunuyorsun’ diyorlar. Ben maÄŸdurlara sahip çıkıyorum, o da kendi maÄŸduru Rıza Sarraf’a sahip çıkıyor. ‘Ne güzel bizim bakanlara rüşvet veriyordu, maÄŸdur olduk’ diyordu. 17 Aralık'ı kendi yolsuzluklarını kapatmak için milat alıyorlar.”

Kaynak: Al Jazeera 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.